Enviament gratuït a partir de 100€ a península i balears

Quina és la millor fusta per a estris de cuina?

La fusta és un dels materials més versàtils i elegants per a estris de cuina. Des de taules de tallar fins a culleres i safates, l’ elecció de la fusta adequada no només afecta la durabilitat i funcionalitat del producte, sinó també la seva estètica i seguretat.

En aquest article, explorarem quina és la millor fusta per a estris de cuina, considerant factors com resistència, facilitat de manteniment i contacte amb aliments o fonts de calor.


Fusta per a taules de tallar

Les taules de tallar són una eina fonamental en qualsevol cuina, i la seva fusta ha de ser duradora, segura per als ganivets i resistent al desgast.

Fustes més adequades per a taules de tallar:

  1. Nogal: Suau amb els ganivets, resistent i amb un to fosc elegant.
  2. Arce dur: Molt durador i amb una duresa equilibrada que protegeix els ganivets.
  3. Cirerer: Lleuger, de manteniment fàcil i amb un color càlid.
  4. Roure: Resistent, però requereix un acabat adequat per evitar que absorbeixi humitat.
  5. Olivera: Ideal per la seva resistència natural als bacteris i la seva atractiva veta.

Nota important: Evita fustes massa dures, com les exòtiques, que poden desafilar els ganivets ràpidament.

On incloure una imatge: Diferents tipus de fusta per a taules de tallar.
Text alternatiu: Fustes com nogal, auró i cirerer ideals per a taules de tallar a la cuina.


Fusta per a taules de servei

Les taules de servei estan dissenyades per presentar aliments de manera elegant i funcional. En aquest cas, la fusta ha de ser més resistent a les taques i la humitat, ja que els aliments humits o grassos poden romandre sobre la superfície durant més temps.

Fustes més adequades per a taules de servei:

  1. Iroko: Resistent a la humitat, amb un color càlid que realça la presentació dels aliments.
  2. Wengué: Fosca, elegant i poc propensa a tacar-se, ideal per a aliments humits.

Per què no fer servir les mateixes fustes que per a taules de tallar?

  • Tot i que el nogal o l’auró són excel·lents per tallar, poden ser més susceptibles a les taques i no estan dissenyats per a exposició prolongada a líquids.
Bodegó de les nostres taules de servei

Fusta per a safates i paneres

Les safates i paneres requereixen fustes que combinin resistència amb estètica, ja que solen transportar o emmagatzemar aliments i estar exposades a l’ ús diari.

Fustes més adequades per a safates i paneres:

  1. Roure: Resistent, de gra fort i altament durador.
  2. Jatoba: Una fusta tropical densa i resistent al desgast.
  3. Bubinga: Estèticament cridanera, amb tons vermellosos i gran resistència a l’ ús intensiu.

Consideracions especials:

  • Aquestes fustes suporten bé el pes i el desgast, però requereixen un manteniment adequat per preservar el seu aspecte i funcionalitat.
  • És recomanable tractar-les amb oli mineral apte per a aliments per evitar que es ressequin.
millor fusta per a utensilis de cuina en safata
Safata Ligna feta de fusta de jatoba

Fusta per a estris com pales i culleres

Els estris que estan en contacte directe amb fonts de calor, aliments i aigua ferint necessiten fustes que siguin lleugeres, resistents i que no alliberin substàncies danyoses en escalfar-se.

Fustes més adequades per a pales i culleres:

  1. Boj: Molt resistent, amb gra fi i no porós, ideal per a estris de cuina, com recomana Karlos Arguiñano.
  2. Olivera: Resistent a la calor i la humitat, amb propietats antimicrobianes naturals.

Per què evitar fustes exòtiques?

  • Les fustes exòtiques poden contenir olis naturals que no són segurs per al contacte amb aliments, especialment en escalfar-se.
  • A més, solen ser més dures i difícils de treballar per a estris petits.
fusta de boix a veta
Detall de veta de fusta de boix, la millor fusta per a estris de cuina de parament

Comparativa de la millor fusta per a estris de cuina segons el tipus

Tipus d’ estriFustes recomanadesRaó principal
Taules de tallarNogal, auró, cirerer, roure, oliveraResistència al tall i cura dels ganivets.
Taules de serveiIroko, wenguéResistència a taques i humitat.
Safates i paneresRoure, jatoba, bubingaSuport de pes i durabilitat.
Pales i culleresBoj, oliveraResistència a la calor i contacte amb aliments.

Conclusió

Triar la millor fusta per a estris de cuina garanteix no només un bon rendiment, sinó també la seguretat i durabilitat del producte.

  • Per a taules de tallar, tria fustes resistents i equilibrades com el nogal o l’ aurur.
  • Per a taules de servei, prioritza fustes que suportin la humitat, com l’ iroko.
  • Les safates i paneres necessiten fustes fortes com el roure o la jatoba.
  • Per a estris com pales i culleres, opta per boix o olivera, evitant les fustes exòtiques.

Amb una selecció adequada i un manteniment correcte, els teus estris de fusta poden durar tota la vida i aportar calidesa i bellesa a la teva cuina.

FAQ: Preguntes freqüents sobre la millor fusta per a estris de cuina

Quina és la millor fusta per a taules de tallar?

Les fustes més recomanades per a taules de tallar són el nogal, auró dur, cirerer, roure i olivera. Aquestes fustes ofereixen una combinació de resistència, durabilitat i suavitat amb els ganivets, cosa que les fa ideals per a aquest tipus d’estris.

Quines fustes són ideals per a taules de servei?

Per a taules de servei, es recomanen fustes com l’iroko i el wengué. Aquestes fustes són resistents a la humitat i les taques, cosa que les fa adequades per presentar aliments.

Quines fustes es recomanen per a safates i paneres?

Les fustes adequades per a safates i paneres inclouen el roure, jatoba i bubinga. Aquestes fustes són resistents i duradores, suportant bé el pes i l’ ús diari.

Quines fustes són millors per a estris com pales i culleres?

El boix i l’ olivera són fustes ideals per a estris com pales i culleres. Són resistents a la calor i la humitat, i no alliberen substàncies danyoses en escalfar-se.

Per què evitar fustes exòtiques en estris de cuina?

Les fustes exòtiques poden contenir olis naturals que no són segurs per al contacte amb aliments, especialment en escalfar-se. A més, solen ser més dures i difícils de treballar per a estris petits.

Quines característiques ha de tenir la fusta per a estris de cuina?

La fusta ideal per a estris de cuina ha de ser duradora, resistent a la calor, no reactiva amb els aliments, de baixa porositat i fàcil de netejar.

Com s’han de mantenir els estris de fusta?

És recomanable rentar els estris de fusta a mà amb aigua tèbia i sabó suau, assecar-los bé abans de guardar-los i aplicar regularment oli mineral o olis específics per a fusta per protegir la superfície.

Quines fustes tenen propietats antibacterianes naturals?

L’ olivera és una fusta que posseeix propietats antimicrobianes naturals, la qual cosa la fa ideal per a estris de cuina.

Quines fustes són més suaus amb els ganivets?

El noguera i l’aurur dur són fustes que ofereixen una duresa equilibrada, sent suaus amb els ganivets i protegint el seu fil.

Quines fustes requereixen un acabat adequat per evitar absorbir humitat?

El roure, tot i que és resistent, requereix un acabat adequat per evitar que absorbeixi humitat i es deteriori amb el temps.

Descobreix les nostres taules per a cuina exclusives

Segueix-me a Instagram

Subscriu-te i comença a estalviar

FORMULARI

Segueix-me a Instagram

Subscriu-te al meu newsletter

Accés exclusiu a novetats, ofertes...
Enviaments gratuïts a Península
a partir de 100 €
Pagament Segur Online
Targeta de crèdit i Paypal