Enviament gratuït a partir de 100€ a península i balears

FAQ: Preguntes freqüents

Responem els teus dubtes i preguntes
sobre utensilis de cuina de fusta

La gran majoria de fustes utilitzades a Ligna són antibacterianes i aptes per al contacte amb aliments sempre que se'ls faci un manteniment correcte.
Al sector de l'hostaleria i la restauració no estan permeses les taules de tallar de fusta principalment per evitar la contaminació creuada, però sí que estan permeses les taules de servei o de presentació.


Sobre aquest assumpte, l'Institut tecnològic Danès ha demostrat que els bacteris es mantenen i es proliferen més en materials com el plàstic o l'acer inoxidable que en fustes com el roure o el pi.

La funció principal de les potes a les taules de fusta de cuina és evitar el contacte directe amb el taulell. Amb això, assegurem la ventilació correcta de la cara posterior de la taula i evitem la seva sobreexposició a possibles superfícies humides.

En el cas que la taula pateixi algun tipus de moviment, les potes són un recurs essencial per mantenir la taula calçada i assegurar-ne l'estabilitat durant l'ús.

Les taules de tallar a testa o end grain presenten les millors qualitats per tallar a la cuina: - Alta durabilitat
- Estabilitat dimensional
- Desgast reduït
- Respecta els talls dels ganivets
- Elimina la proliferació de bacteris i altres microorganismes si es manté la taula en bon estat.

Per a més informació consulta la nostra guia sobre tipus de taules de tallar

Les taules de tallar són objectes funcionals, per la qual cosa és impossible evitar al 100% la presència de marques de ganivet amb el pas del temps. Dit això, cal tenir-ho en compte en triar una taula:

Taules de fustes dures: L'elecció de fustes dures per a la seva taula (wengue, curupai, etc.), sobretot en taules a veta, pot disminuir l'aparició de marques, però el tall dels ganivets es farà malbé ràpidament.

Taules de fusta a testa o end grain: Les taules a testa redueixen la quantitat i la profunditat de les marques de ganivets a la taula. Per això, són la tipologia de taula escollida per als cuiners més assidus.
No, tret que s'indiqui el contrari (només en certes taules de la categoria "taules úniques")
Tots els materials utilitzats en el procés de fabricació de Ligna són aptes per al contacte amb els aliments.


Això inclou l'adhesiu (Titebond III), l'acabat (oli mineral, cera d'abella i cera de carnauba, oli de cera dura), resina epoxy (Epoxy Food).
Les potes antilliscants bàsiques estan fetes de goma antilliscant i només compleixen la funció de mantenir la taula elevada del taulell. En canvi, les potes premium estan fetes dalumini amb una base de goma antilliscant i donen un aspecte més professional a les taules de tallar.
detalle pata antideslizante nubila tabla para quesos

Enviament gratuït a Península a partir de 100€

Pagament Segur Online